NAJVIŠE GINU MLADI DO 30 GODINA: Za 45 dana na putevima u Srbiji stradala 61 osoba

Novosti onlajn

17. 02. 2022. u 10:16

SAOBRAĆAJNA policija je pojačala kontrole na putevima, jer je od početka godine broj nastradalih i povređenih zabrinjavajući.

НАЈВИШЕ ГИНУ МЛАДИ ДО 30 ГОДИНА: За 45 дана на путевима у Србији страдала 61 особа

Foto A. Rovčanin

Za 45 dana poginula je 61 osoba. Nažalost, naša realnost je da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, a početkom prošle godine stradao je sličan broj ljudi kao i ove, rekao je za RTS Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Ove nedelje đaci su na raspustu, pa su mnogi iskoristili praznike da otputuju na odmor. Protekle nedelje, na području Srbije, pojačano su kontrolisani vozači autobusa i teretnih vozila, a u centru pažnje bilo je poštovanje radnog vremena vozača.

Kako je naveo, nažalost, naša realnost je da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, polovina od poginulih su vozači putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina.

Istakao je da u toku opsežne kontrole, policajci na terenu daju maksimum, povećan je broj prekršajnih prijava za nasilničku vožnju, kao i za vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Međutim, kako je napomenuo, s obzirom na to da i dalje imamo veliki broj saobraćajnih nesreća, pokazano je da same akcije nisu dovoljne.

- U kaznenoj politici postoji potreba da se nešto menja. Juče smo imali dva slučaja nasilničke vožnje, oba slučaja su kažnjena ispod zakonskog minimuma. Neophodno je da se nađe rešenje - istakao je Radenković.

BONUS VIDEO: 

ZGARIŠTE NA ADI CIGANLIJI: Izgoreo restoran "Osam plus"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)