MERIDIAN ZA SRBIJU: Domaća kompanija podseća na solidarnost i podršku svakog dana!

Promo

15. 02. 2022. u 13:30

Kompanija Meridian proteklih meseci potvrdila je status društveno odgovorne kompanije

МЕРИДИАН ЗА СРБИЈУ: Домаћа компанија подсећа на солидарност и подршку сваког дана!

Foto: Promo

Sretenje je dan kada se Srbija seća prvih koraka u osvajanju slobode i stvaranju države. Dan državnosti možda je i najbolji podsetnik da je svaka pobeda, bila ona kolektivna ili lična, “mala” ili “velika”, rezultat nebrojanih “malih” borbi u kojima prevagu odnosi hrabrost i duh zajedništva i solidarnosti.

Međutim, ove vanvremenske istine ne važe samo za bojno polje i istorijske lekcije. To pokazuje i primer kompanije Meridian, koja decenijama svojim donacijama, humanitarnim radom i ulaganjem u zajednicu, stoji uz svoj narod i državu, postavlja nove rekorde humanosti i u najlepšem svetlu predstavlja Srbiju u svetu.

U proteklom periodu svedoci smo da je kompanija Meridian donirala više od dva miliona evra u novcu i tehničkoj opremi, a100 gradova Srbije i regiona volonteri ove kompanije su posetili i podržali u najtežim trenucima pandemije koronavirusa.

Ne zaboravimo ni desetine amaterskih sportskih klubova kojima je osigurana budućnost, stotine društveno odgovornih akcija u preko 30 zemalja sveta – to je slika koju Meridian, lider u industriji zabave i igara na sreću, želi da učini gotovo svakodnevnom.

Ovo su samo neke od njih.

Hiljade doniranih sadnica pošumljavaju celu Srbiju

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, i direktor Sektora korporativnih poslova kompanije Meridian, Vuk Dinčić, nedavno su potpisali Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će u naredne tri godine trajati intenzivno pošumljavanje cele zemlje mladim sadnicama, unapređenje kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

Ovo je nastavak kompanijske „zelene agende“, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu - CEN 14511.

Foto: Promo

Podrška sugrađanima na KiM – strateški partner Opštine Gračanica

Osim toga što je već više od dve decenije sinonim za održivo poslovanje, kompanija Meridian brigom o sugrađanima na KiM podseća na odgovornost prema zajednici svakog od nas, organizujući brojne humanitarne akcije i donacije ugroženim porodicama. Zahvaljujući višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa jednom od najbrojnijih srpskih opština na KiM južno od Ibra, kompanija Meridian je postala strateški partner Opštine Gračanica.

Donacije malim herojima u borbi protiv retkih bolesti

Pandemija virusa korona ne znači i da borba protiv retkih i opasnih bolesti jenjava. Pobede na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, hitne donacije za odlazak na lečenje u inostranstvo – samo su deo Meridanove pobedničke humane misije zahvaljujući kojoj su šansu za nov život dobili Sofija Markuljević, Boško Gugleta, Lana Lazarević, Lenka Anđelković, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača…

Dva miliona evra donacija lekarima i bolnicama u srbiji, regionu, svetu…

Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština, a neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Kompanija aktivno promoviše i masovnu imunizaciju stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji i adaptirajući svoje poslovnice u vakcinalne punktove. Takođe, priključila se i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa.

#Nisamprijavila – stop nasilju nad ženama

Zid tišine i straha konačno je probijen, a društvena mreža Tviter, kao retko kada, odigrala je veoma konstruktivnu ulogu, pokrenuvši žensku revolucija heštegom #nisamprijavila, iza koga se kriju hiljade ispovesti žrtava zlostavljanja najčešće bez sudskog epiloga. Reči koje pogađaju direktno u metu i govore da je vreme za velike promene.

Meridian - Stop nasilju nad ženama!

Promene koje Meridian sopstvenim primerom i modelom poslovanja samostalno pokreće. Rodna ravnopravnost, ekonomsko osnaživanje žena i nulta tolerancija na bilo koji vid nasilja i diskriminacije za ovu kompaniju je način rada, a ne deklaracija - više od 60% top menadžmenta ove kompanije čine žene. Kompanija takođe osnažuje i organizacije koje se bave problemom nasilja nad ženama, kao što je Sigurna kuća u Beogradu.

Najbolji domaći poslodavac i član korporatvivnog „kluba 900“ EU

Već dve pune „pandemijske godine“ Meridian stipendira 50 najboljih studenata na domaćim univerzitetima i zapošljava sve više mladih stručnjaka - diplomaca koji razvijaju globalno najkonkurentnija rešenja u oblasti veštačke inteligencije, big data, dizajna video igara, digitalnog marketinga…

Time na svom primeru uspešno doprinosi rešavanju problema neusklađenosti obrazovnih programa i ponude na tržištu rada.

Sve ovo prepoznala je ne samo država Srbija, već i EU – još od 2020. kompanija svake godine dobija prestižni SME Sertifikat Privredne komore Srbije. Reč je o najvišem evropskom standardu poslovanja koji dodeljuje Svetska federacija privrednih komora (ICC-WCF), čime je Meridian rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU.

Podrška amaterskom sportu, kulturi i umetnosti

Potpuno renovirani i opremljeni košarkaški teren na Novom Beogradu od sada će biti mesto gde stasavaju novi majstori pod obručem, budući reprezentativci, NBA zvezde i MVP igrači o kojima će pričati ceo svet. Od početka pandemije, Meridian je donirao dresove, sportsku i tehničku opremu, lopte za više od 30 amaterskih sportskih klubova i udruženja širom Srbije, a započeo je i veliki projekat obnove zapuštenih košarkaških terena u urbanim sredinama.

Kultura i umetnost možda su i najviše istrpeli tokom pandemije – zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima - Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Meridian - društveno odgovorna kompanija, za bolju Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024