NEĆE BITI PROTESTA: Poljoprivrednici postigli dogovor s Ministarstvom

Novosti onlajn

09. 02. 2022. u 21:20

UDRUŽENjE poljoprivrednika "Stig" iz Požarevca otkazalo je protest koji su nameravali da održe sutra jer su zahvaljujući dogovoru tog udruženja, Grada Požarevca i Ministarstva poljoprivrede na prostoru Braničeva obezbeđene dovoljne količine azotnih đubriva uz najpovoljnije cene u ovom trenutku.

НЕЋЕ БИТИ ПРОТЕСТА: Пољопривредници постигли договор с Министарством

Foto N. Živanović

Predsednik udruženja "Stig" Nedeljko Savić rekao je za Tanjug da su u utorak u Ministarstvu poljoprivrede imali sastanak sa ministrom Branislavom Nedimovićem i dodao da su tom prilikom dobili predloge kako da prevaziđu svoje probleme.

- Te predloge smo izneli na sednici našeg udruženja ''Stig'' na kojoj je odlučeno da prihvatimo ponudu resornog ministarstva, a ta ponuda podrazumeva da sutra u 10 sati u veliku salu Doma kulture Požarevac dođu predstavnici ministarstva koji će da objasne ljudima kako da dođu do mineralnog đubriva uree po ceni od 750 evra - rekao je Savić.

Naveo je da će đubrivo biti obezbeđeno po najpovoljnijim cenama i dodao da je predlog resornog ministarstva da Grad Požarevac učestvuje na taj način što će poljoprivrednicima da nadoknadi razliku od 750 evra sa PDV-om do tržišne cene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati