RASTE BROJ ZARAŽENIH: Najnoviji korona presek u Srbiji

Novosti online

08. 02. 2022. u 15:19

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da su virusom u poslednja 24 sata zaražene još 13.772 osobe.

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Најновији корона пресек у Србији

Foto: V.N.

Bitku sa koronom izgubilo je 59 pacijenata.

Ukupno su testirane 32.933 osobe.

Na respiratorima u bolnicama u Srbiji nalaze se 168 pacijenata.

Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, izjavio je jutros da se stelt podvarijanta, koja je juče otkrivena kod nas, 1,5 put lakše prenosi nego običan omikron.

- Omikron je doživeo mutacije na spajk proteinu koji mu olakšava pripajanje na ćelije. Do sada je poznato da se stelt 1,5 puta lakše prenosi u odnosu na omikron varijantu. Činjenica da je on već u 60 zemalja otkriven kao podvarijanta stavlja ga u red sojeva koji se posebno prate ali još nije proglašen za soj od posebnog značaja - rekao je dr Kon.

Na bolničkom lečenju u kovid bolnicama širom Srbije je blizu 4.400 obolelih, dvostruko više nego pre mesec dana. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin kaže da su u 90 odsto slučajeva hospitalizovani pacijenti stariji od 60 godina.

Dr Ašanin kaže da ne popušta pritisak na dve kovid bolnice - Infektivnu kliniku i Kovid bolnicu u Batajnici.

BONUS VIDEO: POSLEDNJE ŠTO VIDE LJUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo