PACIJENTI OD KUĆE DONOSE GREJALICE: Zbog obnove hladna bolnica u Aranđelovcu

B. Ca.

29. 01. 2022. u 07:00

PACIJENTI Opšte bolnice u Aranđelovcu, koja se renovira od marta 2020. godine, tokom prethodnih ledenih dana nisu mogli da se zagreju u bolničkim sobama.

ПАЦИЈЕНТИ ОД КУЋЕ ДОНОСЕ ГРЕЈАЛИЦЕ: Због обнове хладна болница у Аранђеловцу

Bolnica u Aranđelovcu

Problem sa grejanjem nastao je zato što nova kotlarnica nije mogla da se priključi na gasovod. Nadležni u bolnici i Opštini Aranđelovac kažu da će problem koji traje već drugu zimu biti rešen do kraja sledeće sedmice.

Od prošle godine bolnica se greje na električni kotao koji je kupila Opština, da se privremeno prevaziđe problem dok radovi ne budu gotovi. Uz njega, kako zaposleni i pacijenti kažu, temperatura u sobama ne može da "dobaci" ni do 19 stepeni, a u operacionoj sali ni do 15.

- Radnici su bili prinuđeni da donesu svoje radijatore i grejalice, a pacijenti koji nisu doneli svoja grejna tela, smrzavaju se u sobama - kaže za "Novosti" Zoran Simić iz Sindikata "Nezavisnost" Opšte bolnice Aranđelovac. - Moja ćerka je pre nekoliko dana operisana i kada je dovedena iz sale tresla se od hladnoće. Odneo sam radijator, pa je kasnije bilo bolje.

Prema rečima predsednika Opštine Aranđelovac Bojana Radovića, problem je nastao jer su se, uprkos obimnim radovima, trudili da nijedno odeljenje bolnice ne ode pod ključ.

- Za tehnički prijem kotlarnice, kao i priključenje na gasovod, neophodne su popravke, koje su nam naložili - objašnjava Ranka Furtula, rukovodilac odeljenja za investicije aranđelovačke opštine. - Da bi majstori mogli da priđu kotlu, treba da premestimo rendgene u podrumske prostorije koje nisu bile završene. Očekujemo da do kraja nedelje sve bude završeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna