DODELJENE SVETOSAVSKE NAGRADE: Spisak svih dobitnika

Lj.B.

27. 01. 2022. u 18:17

SVETOSAVSKI nagradu za 2021. godinu, za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji i posebno zalaganje u organizaciji i realizaciji aktivnosti na sprečavanju širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, u lokalnoj zajednici, dobila su 34 laureata. To su:

ДОДЕЉЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ: Списак свих добитника

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Jadranka Spasić, predsednica Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Radmila Aranđelović, direktorka Predškolske ustanove "Rakovica" iz Beograda, Dečija ustanova "Dečija radost" iz Iriga. Dobitnici su i učenici Jovana Glidžić đak 6. razreda, OŠ "Stefan Nemanja" iz Niša za izuzetne rezultate u literalnom stavralaštvu i Andrej Drobnjaković, učenik osmog razreda OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" iz Beograda za izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz matemetike, fizike i hemije.

Među dobitnicima su i osnovna škole "Vuk Karadžić" iz Surčina na čelu sa direktorom Dragojem Sekulićem, kao i direktor OŠ "Bratstvo" iz Novog Pazara Dejan Kulundžić i direktorka, OŠ "Anton Skala" iz Beograda.

Među dobitnicima su i Verica Kostić, master profesor srpskog jezika i književnosti iz škole "Sreten Lazarević" iz Prilika kod Ivanjice, zatim Mirjana Savanov, nastavnica razredne nastave u školi "Matija Gubec" iz Donjeg Tavankuta.

Nagrađen je i Dobrica Jovanović, student prve godine na Masačusetskom tehnološkom institutu, zatim Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole iz Beograda.

Nagrađena je i Muzička škola iz Niša, Gimnazija "Sveti Sava" iz Požege, Peta beogradska gimnazija i Prva beogradska gimnazija.

Nagradu su dobile Boba Kotlica, studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu i Emilija Jovanović, studentkinja Biološkog fakulteta u Beogradu.

Među laureatima su i Case Study Club FON - Zorana Dulović, Sergej Stanišić, Dragan Stojanović, Tamara Đorđević, Mina Petrović za osvojeno prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u oblasti cirkularne ekonomije za tekstilnu industriju, Global Circular Challenge 2021.

Nagrađen je Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, zatim Milan Savić, student master studija na FON.

Svetosavsku nagradu dobili su i profesori Dragan Simeunović,redovni profesor FPN u Beogradu prof. dr Dragan Hrnčić, vanredni profesor beogradskog Medicinskog fakulteta.

Nagrađen je i Tim "Knjigom do saznanja" koji čine prof. dr Ljubiša Stojmirović, msc Dejan Baljak, prof. dr Stojan Stojmirović, zatim Naučni institut za veterinarstvo Srbije i Istorijski institut iz Beograda.

Dobitnica je dr Danica Pavlović, naučna saradnica Centra za fotoniku na beogradskom Institutu za fiziku, kao i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor, kompanija NIS a.d. Novi Sad.

Nagradu je dobio i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, zatim guslar Boško Vujačić koji je i dipl. ing. metalurgije, Dr Maja Vračarić, specijalista epidemiologije, Blaženka Trivunčić, profesor srpskog jezika i književnosti i koordinatorka obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku u Francuskoj, Italiji i Sloveniji i Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a