MEDICINSKI FAKULTET TUŽILI ZBOG MERA NA VEŽBAMA: Oglasio se i dekan - "Bio sam na informativnim razgovorima"

Tanjug

26. 01. 2022. u 16:26

DEKAN Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović izjavio je danas da je bio na informativnim razgovorima povodom odluke koju je taj fakultet doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovali samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ТУЖИЛИ ЗБОГ МЕРА НА ВЕЖБАМА: Огласио се и декан - Био сам на информативним разговорима

Foto arhiva

On je na današnjoj sednici Senata rekao da su stigle tužbe od pojedinih nevladinih organizacija i da je bio na informativnim razgovorima u svojstvu građanina, zbog, kako je naveo, narušavanja ljudskih prava i Zakona o ravnopravnosti.

- Bili smo komentarisani na različite načine kada smo krajem septembra doneli odluku pod kojim uslovima se može odvijati praktična nastava na Medicinskom fakultetu, a za koju su studenti bili uskraćeni čitavih 18 meseci - rekao je Davidović na sednici Senata.

On je rekao da se radi o izvođenju nastave u bolničkim ustanovama, pored bolesnika, trudnica i dece.

- Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike - istakao je dekan Medicinskog fakulteta.

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku krajem septembra prošle godine da je uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu, uz odsustvo simptoma akutne respiratorne infekcije, dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, odnosno PCR test ne stariji od 72 sata.

BONUS VIDEO: 

NEDELJU DANA DRUŽENJA: Deca iz Raniluga sa Kosova i Metohije borave kod vršnjaka u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 19. MAJ 2022: Ponovo više sunca i za koji stepen toplije, popodne košava