STEFANOVIĆ U LONDONU: Ministar obišao Imperijalni ratni muzej

Novosti online

24. 01. 2022. u 12:35

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske na poziv ministra odbrane Bena Volasa.

СТЕФАНОВИЋ У ЛОНДОНУ: Министар обишао Империјални ратни музеј

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je danas posetio Imperijalni ratni muzej u Londonu, u čijoj postavci se nalazi i obiman materijal posvećen učešću srpske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Muzej, osnovan tokom Prvog svetskog rata 1917. godine, danas poseduje jednu od najbogatijih kolekcija na svetu ličnih arhiva, zvaničnih dokumenata, fotografija, filmskog i video materijala, obimnu biblioteku, bogatu umetničku zbirku, vojna vozila, vazduhoplove i vojnu opremu, kao i druge artefakte koji čuvaju sećanje na dva najveća ratna sukoba u istoriji čovečanstva

Tokom posete Ujedinjenom Kraljevstvu ministar Stefanović sastaće se sa britanskim kolegom Volasom i specijalnim izaslanikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, dok će u Parlamentu razgovarati sa predsedavajućim Komiteta za odbranu Elvudom Tobajasom i predsedavajućim Parlamentarne grupe za Srbiju Donjeg doma Endrjuom Bridžinom.

U poseti, uz ministra Stefanovića, borave pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić.

BONUS VIDEO - PALMA U AMERICI: Ne treba mi ministarska funkcija da radim u interesu Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024