PUTIN HOĆE DA ZAUZME KIJEV I ZBACI VLADU?! Naređen odlazak porodica diplomata i osoblja koje nije bitno za rad američke ambasade

P. Z. S. /CNN

24. 01. 2022. u 01:33

STEJT department je u nedelju uveče saopštio da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj ambasadi u Kijevu, u Ukrajini, počevši od odlaska nebitnog osoblja i članova porodica.

ПУТИН ХОЋЕ ДА ЗАУЗМЕ КИЈЕВ И ЗБАЦИ ВЛАДУ?! Наређен одлазак породица дипломата и особља које није битно за рад америчке амбасаде

Foto: Depositphotos/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Stejt department je 23. januara 2022. godine odobrio dobrovoljni odlazak američkih direktno angažovanih zaposlenih i naredio odlazak članova porodica koji ispunjavaju uslove iz ambasade u Kijevu zbog kontinuirane pretnje ruske vojne akcije. Državljani SAD u Ukrajini bi trebalo da razmotre da odu sada koristeći komercijalne ili druge privatne opcije prevoza - navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Si-En-En je u petak izvestio da je ambasada zatražila od Stejt departmenta da preduzme ovaj korak, pošto je Rusija nastavila sa gomilanjem snaga i opreme u blizini ukrajinskih granica, izazivajući strah od obnove invazije.

U najnovijoj obaveštajnoj proceni ukrajinskog ministarstva odbrane, koju je ove nedelje podelio Si-En-En, ocenjuje se da je Rusija sada rasporedila više od 127.000 vojnika u regionu. Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla je prošle nedelje da je Rusija u poziciji da pokrene invaziju „u bilo kom trenutku“.

Foto jutjub tvzvezda.ru

Stejt department je već izdao savet za putovanja na najvišem nivou za Ukrajinu, rekavši Amerikancima da ne putuju u zemlju i da budu svesni izveštaja da Rusija planira značajnu vojnu akciju protiv Ukrajine.

Američki zvaničnici još uvek ne znaju kakvi su planovi ruskog predsednika Vladimira Putina niti da li je on uopšte odlučio da izvrši invaziju. Ali neki zvaničnici koji su videli obaveštajne podatke kažu da postoje dokazi da Rusija planira da pokuša da zauzme Kijev i zbaci vladu, kao što je Si-En-En ranije izvestio.

Foto: Printskrin TV Zvezda

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije saopštilo je u subotu da ima informacije da ruska vlada planira da „postavi proruskog lidera u Kijevu dok razmatra da li da izvrši invaziju i okupira Ukrajinu”.

(CNN)

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu