KISIĆ TEPAVČEVIĆ U DUBAIJU: Jačanje saradnje Srbije i UAE u oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite i unapređenja položaja žena na tržištu rada

Novosti online

18. 01. 2022. u 13:50

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević sastala se u Abu Dabiju sa ministarkom za državna pitanja Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Maitom Salem Alshamsi, sa kojom je razgovarala o jačanju saradnje dve zemlje u oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, kao i unapređenja položaja žena na tržištu rada.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У ДУБАИЈУ: Јачање сарадње Србије и УАЕ у области запошљавања, социјалне заштите и унапређења положаја жена на тржишту рада

Foto: Ministarstvo

Ministarka Kisić Tepavčević naglasila je da su Ujedinjeni Arapski Emirati izuzetno važan politički i ekonomski partner Srbije i da su odnosi dve zemlje veoma uspešni, čemu su naročito doprineli prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i princa prestolonaslednika Abu Dabija Mohameda Bin Zajeda Al Nahjana.  

Ministarka Kisić Tepavčević je istakla i važnost ekonomskog osnaživanja žena u Srbiji, kao i potrebe za podrškom i stimulacijom ženskog preduzetništva. 

Ministarka za državna pitanja Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Maita Salem Alshamsi izrazila je zadovoljstvo što se ovom posetom otvaraju vrata saradnji i u ovoj oblasti između dve zemlje. 

Ministarka Alshamsi je ukazala da je zajednički interes ekonomsko osnaživanje žena i izrazila zadovoljstvo što su već potpisani Memorandumi o saradnji između Privredne komore Srbije i Udruženja poslovnih žena UAE. 

Ministarka Kisić Tepavčević je ministarki Ujedinjenih Arapskih Emirata predložila saradnju u oblasti bilateralne razvojne pomoći u sferi socijalne zaštite. 

Takođe, ministarka Kisić Tepavčević pozvala je ministarku Alshamsi da poseti Srbiju radi nastavka razgovora o zajedničkim aktivnostima i projektima.

BONUS VIDEO: OVA DEVOJČICA JE DANAS MINISTARKA U VLADI SRBIJE: Nekada u beloj košulji i pantalonama na tregere

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)