PROGNOZA VREMENA ZA PETAK, 7. JANUAR 2022: Stiže naoblačenje, evo gde će padati sneg

Novosti online

07. 01. 2022. u 01:00 >> 02:04

NAJNOVIJA prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda za narednih sedam dana.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА ПЕТАК, 7. ЈАНУАР 2022: Стиже наоблачење, ево где ће падати снег

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Profimedia/Ilustracija

Vreme u Srbiji

Iznad većeg dela zemlje umereno i potpuno oblačno, u nižim predelima mestimično sa slabom kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim sa snegom.

Iznad severnih i zapadnih krajeva tokom dana će preovladavati sunčano, krajem dana naoblačenje koje će tokom noći usloviti slab sneg u svim krajevima.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku povremeno jak, krajem dana u slabljenju.

Jutarnja temperatura od -4 na severozapadu do 4 na istoku, najviša dnevna od 2 na zapadu u severu do 9 stepeni.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, a krajem dana očekuje se jače naoblačenje koje će u noći usloviti povremeno slab sneg.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stepena.

 

Izgledi vremena za naredne dane

Narednih dana meteorolozi očekuju hladno, oblačno vreme, u nižim predelima sa snegom i uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok će u brdsko-planinskim predelima padati sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku u nižim predelima u pojedinim danima moguća je mestimično slaba kiša. U jutarnjim satima mestimično slab, ponegde i umeren mraz, najviša dnevna temperatura oko ili malo ispod proseka za ovo doba godine.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...