SARADNJA U KORIŠĆENJU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Sporazum Mašinskog fakulteta i Kancelarije za IT i eUpravu

B.B.

05. 01. 2022. u 14:54

DEKAN Mašinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Vladimir Popović i direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović, potpisali su sporazum o korišćenju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju koja je smeštena u državnom Data centru u Kragujevcu.

САРАДЊА У КОРИШЋЕЊУ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Споразум Машинског факултета и Канцеларије за ИТ и еУправу

Mašinski fakultet

Cilj saradnje je podrška radu Mašinskog fakulteta na implementaciji, unapređenju i širenju veštačke inteligencije u  Srbiji, pružanje podrške naučno-istraživačkom radu u ovoj oblasti, kao i osiguranju njene primene u industriji.

Nacionalna platforma za veštačku inteligenciju, koja je svečano puštena u rad početkom decembra u Državnom data centru u Kragujevcu, predstavlja superkompjuter poslednje generacije, visokih performansi. Potpisivanjem sporazuma o korišćenju te platforme, Mašinski fakultet u Beogradu dobio je alat koji će doprineti njegovom daljem razvoju i unapređenju naučno-istraživačkog i obrazovnog rada u oblasti veštačke inteligencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april