REKONSTRUKCIJA KRETANJA MATEJA PERIŠA: Splićanin koji je nestao u Beton hali trčao kroz grad više od sat vremena (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2022. u 21:43

MATEJ Periš (27) iz Splita, koji je za novogodišnje praznike došao sa društvom u Beograd, nestao je u noći između 30. i 31. decembra.

РЕКОНСТРУКЦИЈА КРЕТАЊА МАТЕЈА ПЕРИША: Сплићанин који је нестао у Бетон хали трчао кроз град више од сат времена (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović/Gugl maps/Printscreen/Alo/MUP Hrvatske

Potraga za njim traje već danima, a danas su se pojavili snimci nastali kobne večeri na kome se vidi mladić, na kojima je Matejev otac Nenad Periš, prepoznao svog sina, sa izuzetkom snimka plivanja.

Na snimcima se vidi momak koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji izgleda kao Matej Periš imao je crnu majicu kratkih rukava, farmerke i patike. Na početku video-zapisa može se videti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trči ka Beogradu na vodi.

Foto: Z. Jovanović/Gugl maps/Printscreen/Alo/MUP Hrvatske

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Na snimku se može primetiti kako on pokušava da otvori vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna da li je taksista bio zauzet ili nije hteo da ga primi.

Nakon toga mladić i dalje nastavlja da trči i prema snimcima koji su nastali u 2.51 sat može se videti kako ulazi u vodu. Na sledećem snimku vidi se kako neko ili nešto pliva ili pluta Savom koja je izuzetno brza.

Otac nestalog Mateja Periša, koji se nalazi u Beogradu, rekao je da je njegov sin na svim snimcima, izuzev onog na kome se vidi kako nepoznata osoba pliva u reci.

- Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi. Ja za snimak na kojoj neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopše ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, ceo život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez - kazao je Nenad Periš.

BONUS GALERIJA - SLIKE O KOJIMA PRIČA REGION: Detalji sa snimka na kom se vidi nestali Splićanin (FOTO)

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima