VULIN OTVORIO POLICIJSKU ISPOSTAVU: Naš cilj je da Kopaonik bude najbezbedniji ski-centar u Evropi

Novosti online

02. 01. 2022. u 14:34

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

ВУЛИН ОТВОРИО ПОЛИЦИЈСКУ ИСПОСТАВУ: Наш циљ је да Kопаоник буде најбезбеднији ски-центар у Европи

Foto: MUP

Ministar Vulin je izrazio očekivanje da će upravo dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti  najbezbednije turističko mesto u Evropi.

Ministar policije je istakao da su u okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kopaonik.

- Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi - istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

- Siguran sam da će nove prostorije Policijske ispostave, nabavljene adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i obezbeđena savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, baš kao što sam siguran da će se pojačanim angažovanjem naših pripadnika svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: MUP

- Zahvaljujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima prostora da poboljšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje - rekao je ministar Vulin nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik.

 
Ministar Vulin je ponovio da je, u skladu sa dogovorom Ministarstva unutrašnjih poslova i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Foto: MUP

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024