MNOGO RAZLOGA ZA RADOST I OSMEHE: Ministar Siniša Mali čestitao građanima Srbije Novu godinu

Novosti online

31. 12. 2021. u 11:12

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je čestitao građanima Novu godinu, sa željom da u 2022. pored zdravlja imaju mnogo razloga za radost i osmehe.

МНОГО РАЗЛОГА ЗА РАДОСТ И ОСМЕХЕ: Министар Синиша Мали честитао грађанима Србије Нову годину

Foto: Printskrin

- Za nas nema opuštanja, jer zajedno sa vama, snažno, uz veliki rad i trud možemo postići odlične rezultate, koji su pre svega usmereni na rast životnog standarda. Izvesno je da i nova godina donosi izazove, ali uz ogromnu volju i trud, kao i do sada, oni mogu biti prevaziđeni. Ponovo ostvarujemo najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta, koji će i ove godine biti rekordan – 7,5 odsto. Nova godina donosi veće plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto, kao i veće penzije za 5,5 procenata. Minimalna cena rada biće uvećana za 9,4 odsto. Država je pripremila i jednokratna davanja koja će biti uplaćena u januaru i februaru, i to medicinskim radnicima po 10.000 i penzionerima po 20.000 dinara- naveo je Mali.

On je napomenuo da je pored toga planirana i nova pomoć države od 100 evra za mlade od navršenih 16 do 29 godina. Prijavljivanje će biti moguće od 15. do 30. januara 2022. godine.

- Ta pomoć pokazuje koliko je naša država jaka, ali i spremna da pomogne u svakom trenutku, za šta je u okviru pomoći od izbijanja pandemije virusa korona, ukupno izdvojeno 8,7 milijardi evra. Nova pomoć, u 2022. godini, dodatno budi optimizam, nadu i veru u bolje sutra, na šta smo posebno ponosni, jer podržavamo našu budućnost- rekao je on.

Ministar finansija je podsetio da se posebno vodilo računa o podsticanju rađanja, zbog čega je u novoj godini povećano davanje države za prvo dete na 300 hiljada, a roditelji će za drugo i treće dete, uz već postojeće mere novčane podrške dobijati dodatnih 100.000 dinara.

On je naglasio da Srbija može da ostvari još bolje rezultate, zbog čega su postavljeni visoki ciljevi, koji su jedino u zajedništvu ostvarivi.

- Zato ulažemo ogromna sredstva u izgradnju naše Srbije, gradimo deset auto-puteva i brzih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, bolnice, domove zdravlja, škole, počeli smo da gradimo i metro u Beogradu, posle decenija čekanja. Sve ovo vodi ka boljem sutra, ka otvaranju još više radnih mesta i ka ravnomernom razvijanju naše Srbije. Ovo je siguran put ka srećnijoj budućnosti koju zaslužuju naši građani- zaključio je Mali i naglasio da je uveren da će se lepi trenuci nizati, jer veruje da je pandemija virusa pri kraju, te da će za sve nas jedina opcija biti još snažniji napredak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)