NA KOSOVU PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Trajaće najviše 60 dana

Novosti onlajn

29. 12. 2021. u 14:23

U VIŠEDNEVNOM pokušaju da uvedu vanredno stanje u energetskom sektoru, Vlada takozvanog Kosova konačno je danas uspela u tome. Sa 57 glasova za, 17 uzdržanih i nijednim protiv odluka je usvojena.

НА КОСОВУ ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Трајаће највише 60 дана

Foto Tanjug

Kako javljaju elektronski mediji u Prištini, restrikcije električne energije sada će postati legalne i mogu da se sprovode u narednih 60 dana.

- Hitne mere važiće najduže 60 dana, a uključuju uvođenje ograničenja u snabdevanju potrošača energijom i nametanje posebnih obaveza energetskim preduzećima - navodi se u odluci.

Skupština može i da ih produži i za drugi period od 30 dana.

- Odlukom je predviđeno formiranje Hitne tehničke komisije radi utvrđivanja i dostavljanja preporuka ministru privrede. Ovaj Odbor ima zadatak da preporuči sprovođenje mera za rešavanje negativnih efekata ekonomske krize. Nakon preporuka, Ministarstvo bi trebalo da objavi obavezne restriktivne mere - prenose mediji.

Kosovo se trenutno suočava sa energetskom krizom, koju je već više funkcionera predstavilo kao „najveću sa kojom se Kosovo suočilo još od kraja rata“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu