TRAŽE NEPRISTRASNU KOMISIJU: Studenti organizovali skup podrške prof. Milošu Koviću

Š. M.

20. 12. 2021. u 22:05

STUDENTI Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u ponedeljak su na Akademskom platou održali skup u znak podrške profesoru sa katedre za istoriju Milošu Koviću. Oni zahtevaju da dekan ove ustanove Danijel Sinani, pošto nije stao u njegovu odbranu, podnese ostavku na tu funkciju.

ТРАЖЕ НЕПРИСТРАСНУ КОМИСИЈУ: Студенти организовали скуп подршке проф. Милошу Ковићу

Foto D. Milovanović

Na platou se okupilo stotinak ljudi, uglavnom studenata, ali i profesora i javnih ličnosti, koji su razvili i veliki transparent "Nepristrasna komisija za profesora Kovića".

- Hvala svima koji su došli da danas budu na strani pravde - istakao je Ković. - Ono što mi jedino tražimo jeste nepristrasna i kompetentna komisija koja će odlučivati o tome da li ću biti unapređen u redovnog profesora. Komisija je, nažalost, i više nego pristrasna, jer je formiraju oni koji su me tužili krivično i parnično. Pre svih u pitanju je Nikola Samardžić, a član bi trebalo da bude Haris Dajč, čovek koji se nije uzdržavao od napada na mene. Sada bi hteo da vodi komisiju koja bi trebalo da odlučuje o mom statusu.

On navodi i da Samardžić i Dajč žele da raspišu konkurs za vanrednog profesora, kako bi bio reizabran na to mesto i ostao "na milost i nemilost tim ljudima".

- U pitanju je politički progon i to ne samo mene, već i mojih studenata. Tu glavnu ulogu igra upravo Samardžić, jer se prvenstveno suprotstavljam njegovim stavovima da su Srbi biološki otpad Evrope, da nam je potrebna denacifikacija. Sve vam je jasno jer čovek lajkuje objave da smo zaslužili Jasenovac - kaže Ković.

Pored zahteva koje su u ponedeljak izrekli studenti Filozofskog fakulteta, podršku profesoru Koviću pružili su i studenti ostalih fakulteta Beogradskog univerziteta.

Studenti su upozorili da rukovodstvo Filozofskog fakulteta i odeljenja ia istoriju čeka da Koviću istekle ugovor o radu, nakon čega će on izgubiti posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)