PORTAL E-KONSULTACIJE POČEO SA RADOM: Građani će moći da učestvuju u svim fazama donošenja propisa

Novosti online

16. 12. 2021. u 11:39

PORTAL e-Konsultacije pušten je danas u rad, a preko njega građani će moći da učestvuju u svim fazama donošenja propisa, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

ПОРТАЛ Е-КОНСУЛТАЦИЈЕ ПОЧЕО СА РАДОМ: Грађани ће моћи да учествују у свим фазама доношења прописа

Foto: Printskrin

- Danas je važan dan za demokratiju i učešće građana u procesu donošenja odluka u Srbiji: pustili smo u rad portal e-Konsultacije, https://ekonsultacije.gov.rs. Građani će moći da učestvuju u svim fazama donošenja propisa, a bez javnih konsultacija neće biti moguće usvojiti zakon - objavila je premijerka na Tviteru.

- Srbija je uređenija, a vlast odgovornija, u poređenju sa vremenom "demokrata". Od 2008. do 2012. samo 15% zakona je bilo na javnoj raspravi, a 61% zakona se usvojilo po hitnoj proceduri! Danas, 52,6% zakona je prošlo javnu raspravu, a samo 4% je usvojeno po hitnoj proceduri - dodaje Brnabićeva.

- Kao odgovorna vlast, mi želimo da idemo dalje i radimo još bolje za Srbiju. Zato e-Konsultacije. Potpuna transparentnost i preuzimanje odgovornosti. Pozivam sve građane da prate ovaj portal kako bismo radili zajedno za dobrobit naše zemlje - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28. MAJ: Stiže velika promena vremena