APEL VATROGASACA: Povedite računa, otvoreni plamen i električni uređaji su potencijalni izazivači požara

Novosti online

11. 12. 2021. u 09:14

KOMANDANT Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović apelovao je na građane da tokom grejne sezone, kada je povećan broj požara sa najtežim posledicama u prestonici, ne ostavljaju bez nadzora elektro-uređaje, kao i da povedu računa o starijim sugrađanima koji su u tom periodu najugroženiji.

АПЕЛ ВАТРОГАСАЦА: Поведите рачуна, отворени пламен и електрични уређаји су потенцијални изазивачи пожара

Foto VN

-U toku predstojećih praznika, kao i svake godine, u Republici Srbiji imamo povećan broj požara na građevinskim objektima, pre svega na stambenim, koji su uzrokovani ljudskim faktorom. Nemar, nepažnja, ponekad i namera izazivaju ove požare. Svi elektro-uređaji koje koristimo u domaćinstvu su potencijalni izazivači, kao i otvoreni plamen. Kad tome dodamo i novogodišnje ukrase koji koriste električnu energiju opasnost je još veća, rekao je Majstorović.

Apelovao je na sugrađane da u narednom periodu povedu računa o korišćenju ukrasa na zavesama i jelkama i naglasio da obavezno pre upotrebe provere da li su ispravni.

-Nove ukrase treba da kupuju u prodavnicama koje izdaju atest, a najbitnije je da nikako, nijedan elektro-uređaj, pa tako ni ukrase, ne ostavljaju bez nadzora po napuštanju prostora, objasnio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Majstorović je istakao da je, nažalost, u Republici Srbiji, i protekle i ove godine, povećan broj smrtno stradalih osoba u požarima.

-Većinom su to naši stariji sugrađani. Ovog puta apelujemo na mlade da povedu računa o njima na taj način što će otkloniti sve potencijalne opasnosti koje mogu da izazovu požar, kako bi se smanjio broj smrtno stradalih, naglasio je Majstorović.

BONUS VIDEO: DAN NAKON STRAVIČNOG POŽARA U OBRENOVCU: Vatrogasci seku krov kineskog tržnog centra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024