NARANDŽASTI METEO-ALARM U SRBIJI! Sutra velike padavine, a stiže i sneg do 25 centimetara

Tanjug

11. 12. 2021. u 07:48

ZBOG velike količine padavina, koja je najavljena za danas i sutra, u jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

НАРАНЏАСТИ МЕТЕО-АЛАРМ У СРБИЈИ! Сутра велике падавине, а стиже и снег до 25 центиметара

Foto: Tanjug/N.M.

U zapadnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno.

Za sutra je za istočnu i jugoistočnu Srbiju na snazi crveni meteo-alarm, što znači da će vreme biti vrlo opasno.

U narandžastom će sutra biti Beograd, zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, jugozapad Srbije i Kosovo i Metohija.

RHMZ je upzorio da se danas u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije očekuje povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno za više od 15 centimetara za 24 sata.

Sutra će u nižim predelima pasti 5 do 25 centimetera snega, a na planinama i više.

U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije može pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

BONUS VIDEO:

PRVI SNEG OVE ZIME: Pahulje padaju celo jutro, zabelela se okolina Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas