VUČIĆEV GOVOR NA KOMEMORACIJI: "Mrka je izazivao kreativni zemljotres, imao je neverovatnu energiju i šarm"

Novosti online

02. 12. 2021. u 12:20

DANAS je u Skupštini Srbije održana komemoracija povodom smrti narodnog poslanika i počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića.

ВУЧИЋЕВ ГОВОР НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Мрка је изазивао креативни земљотрес, имао је невероватну енергију и шарм

Foto: Z. J. Mačak

Predsednik Vučić je naglasio da je Mrkonjić bio pravi Srbin, da je imao neverovatnu energiju i šarm. 

– Teško je pročitati sve ono što smo napisali… Imao je neverovatnu energiju i šarm. Poslednjih godinu dana sam dobio više saveta od njega nego ranije. Imao neograničenu maštu, snove, ciljeve, voleo mostove, gradio ih je. Na sebe prihvatao krivicu gde njegova krivica nije bila. Uvek je gurao stvari napred. Kad neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao pravi Srbin. Kada je bio na drugoj strani, nije bio neprijatelj. Kada je voleo, voleo je beskrajno. Nije imao potrebu da ističe da je bio poseban, a bio je. I kad nije bio ministar podržavao je svaku gradnju.

– Nisu njegove funkcije bile važne, on je bio mnogo važniji od mesta koje je zauzimao. Kao direktor CIP-a okupio bi sve direktore. Ono što je kod mene izazivalo divljenje, i to je vreme neponovljivo, u smislu snage i energije čoveka. To je bilo užasno teško vreme, završila se agresija. Niko ni tada nije poštovao znanje i trud. Mrka je to radio bez para. Kako je on njih privoleo. Da im kaže radite i gradite bez para, i oni ljudi rade po šest meseci – govorio je Vučić.

- Bio je čovek sa velikim brojem prijatelja i to prijatelja koji su ga cenili. Mrka je osvojio čitav život. Zatresao ga osvajajući ga zauvek. Ja znam da on nije otišao i da je ovde sa nama i čujem glas kako kaže "sine, samo guraj, samo guraj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo