GOVORIO MI JE: "JA SAM INŽENJER, NISAM POLITIČAR": Goran Maslar, urednik emisije "Koridori" na RTS, o odlasku Mrkonjića

D. M.

30. 11. 2021. u 09:46

NAPUSTILA nas je ljudska gromada i čovek velikog srca, vrhunski profesionalac i graditelj. Zauvek je otišao inženjer Milutin Mrkonjić.

ГОВОРИО МИ ЈЕ: ЈА САМ ИНЖЕЊЕР, НИСАМ ПОЛИТИЧАР: Горан Маслар, уредник емисије Коридори на РТС, о одласку Мркоњића

Foto "Fejsbuk"

Ovako, za "Novosti", govori Goran Maslar, urednik emisije "Koridori" RTS, koji je sa Mrkonjićem, obilazeći radove na obnovi Srbije posle NATO agresije, prevalio desetine hiljada kilometara.

- Voleo je svoju struku, dopadalo mu se kada u izveštajima kažem inženjer Mrkonjić. Govorio je: "Ja sam inženjer, nisam političar" - priča Maslar.

- Voleo je ljude, a i oni su voleli njega. Imao je jedinstven odnos sa radnicima na terenu. Uvek ih je grlio i zvao "sine". Voleo je da im pomogne, da ih nagradi. Važno mu je bilo da se posao završi pre roka. Sve je moralo da se realizuje bez odlaganja.

Maslar kaže da je u to vreme više vremena provodio sa Mrkonjićem nego sa svojom porodicom.

- Žurio je da pomogne da se život normalizuje. Umeo je da nas pozove da se u jedan po ponoći nađemo na mostu Varadinska duga ili da usred zime u tri sata krenemo u Valjevo. Govorio nam je da požurimo, jer narod, koji je izgubio krov nad glavom, treba da se useljava u nove stanove. Sećam se da je na mnoge događaje dolazio pravo sa terena, u majici i farmericama. Nije imao vremena da se presvuče. Bio je boem, voleo je kafanu, ali posao mu je bio na prvom mestu. Šmeker, šarmer, duhovit. Voleli su ga i oni koji su imali drugačije političke stavove od njegovih.

Poslednji put Mrkonjić i Maslar su se videli neposredno pred njegov odlazak u bolnicu. U kafiću prekoputa Mrkonjićeve zgrade.

- Nikad nije govorio o bolesti, sve je bacao na šalu - kaže Maslar. - "Sine, biće sve to kako treba, nemoj da se sekiraš", rekao mi je. Mislili smo da će dobiti i ovu bitku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)