U MODERNOM OBJEKTU 300 MALIŠANA: Vučević posetio novoizgrađeni vrtić PU „Radosno detinjstvo“

Lj. P.

20. 11. 2021. u 11:10

NOVOIZGRAĐENI vrtić novosadske Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, u Orahovoj ulici na Klisi, nazvan „Krcko oraščić“, danas je posetio Miloš Vučević, gradonačelnik, ističući da nema bolje investicije od ulaganja u decu i budućnost.

У МОДЕРНОМ ОБЈЕКТУ 300 МАЛИШАНА: Вучевић посетио новоизграђени вртић ПУ „Радосно детињство“

Pres služba Grada

Na toj lokaciji izgrađen je objekat na tri nivoa, ukupne površine 2.620 kvadrata, uređeno je dvorište, izgrađene su okolne saobraćajnice, pešački prelazi i staze, kao i parking mesta, a rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija i postavljeni stubovi javnog osvetljenja. Vrtić je namenjen za boravak dece uzrasta od jedne do tri godine i dece od tri godine do polaska u školu.

- Ovo je najlepši vrtić koji Novi Sad ima trenutno, uključujući i moderan objekat i opremu – istakao je Vučević. - Savremeni koncept podrazumeva da svih 12 soba imaju sopstveni izlaz, a u njih je smešteno 14 grupa sa gotovo 300 upisane dece. Izdvojeno je mnogo novca za ovaj projekat, skoro 400 miliona dinara, ali vredelo je. U njemu radi mnogo novozaposlenih vaspitačica, pedagoga i drugih koji učestvuju u procesu čuvanja i vaspitanja predškolske dece.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će se nastaviti sa jačanjem Grada, kako bi i plate zaposlenih u PU „Radosno detinjstvo“ srazmerno tome rasle, s obzirom na to da su trenutno ispod gradskog proseka. - Početkom godine se očekuje povećanje zarada, a krajem tekuće i isplata drugog dela solidarne pomoći – najavio je gradonačelnik. - Vrlo sam zadovoljan što na Klisi, Slanoj bari i u Vidovdanskom naselju nemamo više listu čekanja, što je revolucionarno. Nastavljamo da gradimo nove vrtiće i u Veterniku, na Adicama i Sajlovu, a proširili smo vrtić u Kaću, što ćemo uraditi i u Kovilju. Mnogo sam ponosan na „Radosno detinjstvo“ i na sve što smo zajedno postigli u prethodnoj deceniji, a najviše hvala zaposlenima na posvećenosti i angažmanu.

Direktorka Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Marijana Popov je istakla da je izuzetno ponosna na kolektiv koji radi u novoizgrađenom vrtiću.

- Kolektiv je veoma mlad, ali i visoko motivisan za rad. Za samo mesec dana, od kad su prva dečica počela da dolaze u vrtić, naše vaspitačice su se sa mnogo entuzijazma potrudile da sve zabilsta punim sjajem. Nadam se da će i drugi vrtići čija je izgradnja u planu biti ovako lepi – rekla je direktorica Popov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice