NOVA BEBA U PORODICI KARAĐORĐEVIĆ: Princeza LJubica i princ Mihailo čekaju prinovu

Novosti online

18. 11. 2021. u 22:16

SRPSKA princeza Ljubica Karađorđević i princ Mihailo Karađorđević čekaju svoje drugo dete.

НОВА БЕБА У ПОРОДИЦИ КАРАЂОРЂЕВИЋ: Принцеза Љубица и принц Михаило чекају принову

Foto: Arhiva novosti

Njih dvoje već imaju ćerku Nataliju koja je na svet došla 26. decembra 2018. godine, a sada je princeza otkrila kako se oseća tokom svoje druge trudnoće.

‒ Osećam se odlično. Sve je manje-više isto kao kada sam bila trudna sa Natalijom. I tada, a i sada, neko vreme sam imala blage mučnine. Zapravo, više su mi smetali određeni mirisi koji su izazivali tu reakciju. Bogu hvala, dobro podnosim drugo stanje. Aktivna sam kao i inače, mada mi se čini da se sada malo više zamaram. Opet, pretpostavljam da je to očekivano, budući da imam trogodišnje dete za kojim jurcam po ceo dan. (smeh) Prošli put sam više mogla da se posvetim sebi i pripremama za porođaj, sada to nije slučaj jer je Natalija na prvom mestu. Ali, sve su to neki slatki životni izazovi sa kojima se lako izlazi na kraj - rekla je princeza za pomenuti medij.

Da podsetimo, kada se rodilo njihovo prvo dete, tada su u čast rođenja princeze Natalije, sveštenici crkve Svetog Đorđa na Oplencu, na mestu gde su se u oktobru 2016. venčali princeza Ljubica i princ Mihailo, održali moleban, a crkvena zvona su prenela ovu radosnu vest. U domu Karađorđevića nazdravljalo se tokom čitavog dana, dok su pokloni i čestitke stizali sa svih strana sveta.

Kraljevski par krstio je tada svoju naslednicu u maju 2019. godine u u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, na istom mestu gde su pre mnogo godina kršteni brojni članovi dinastije Karađorđević.

Inače, princ Mihailo Karađorđević je sin princa Tomislava i princeze Linde, i unuk kralja Aleksandra I Ujedinitelja. Ljubica i on trenutno žive u Topoli.

– Želeli smo da živimo u svojoj zemlji, sa svojim narodom, tu nije bilo nikakve dileme. Preselili smo se iz Beograda u Topolu sa željom da bliže upoznamo mesto koje je moj otac toliko voleo, koje je bilo kolevka moderne srpske države i iz kog su moji preci vodili naš narod. Vremenom smo u ovoj varoši otkrili izvanrednu ljubaznost i velikodušnost Šumadinaca koji su nas raširenih ruku dočekali i učinili da se brzo osetimo kao kod kuće.

Na pitanje da li je privilegija ili mana preseljenje u malo, ušuškano mesto, odgovaraju:

– Svako bira svoj način života prema sopstvenim navikama, okolnostima i prohtevima. Nama izuzetno prija život u Topoli, manje je stresa nego u velikom gradu, a i bliska je povezanost sa selom. Za decu je ogromno bogatstvo ako mogu da odrastaju na selu, zato su dragoceni bake i deke koji unucima mogu da pokažu kako zapravo izgleda život uz životinje, odakle dolazi naša hrana, kako se iz bašte može ubrati sveže povrće, ili pojesti neoprana voćka sa neprskanog drveta… To su uspomene koje traju čitav život.

Princeza Ljubica otkrila je svojevremeno u intervjuu da li je Mihailovo kraljevskog porekla njihovu vezu u početku činilo neobičnom.

– Mihailo je izuzetno prizemna osoba sa kojom je bilo lako razgovarati i osećati se opušteno, bez potrebe da budete nešto što niste. Ali ne mogu da kažem da nisam osećala dozu pritiska skoro od samog početka naše veze. Bila sam svesna obaveze koju titula sa sobom nosi, i uvek sam se trudila da tu ulogu iznesem najbolje što mogu - rekla je princeza Ljubica Karađorđević, a zatim otkrila kako je to biti princeza:

– Sa jedne strane, tu su očekivana ograničenja i smernice koja utiču na to kako se oblačite, kako se ponašate, i td. A sa druge strane, tu je i privilegija da upoznajete izvanredne ljude, i bavite se projektima koji donose dobro našem narodu. Zahvalna sam na tome, i trudim se da svoju titulu nikada ne uzimam zdravo za gotovo, već da svojim postupcima opravdam poverenje koje mi je poklonjeno - rekla je princeza svojevremeno za portal "24sedam".

(Hello magazin)

BONUS VIDEO: ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima