ONI SU MOJI NEPRIJATELJI, NEĆU SEDETI SKRŠTENIH RUKU: Dr Predrag Kon o antivakserskim protestima ispred njegove kuće

Novosti online

07. 11. 2021. u 21:51

PREMIJERKA Ana Brnabić, epidemiolog dr Predrag Kon i predsednik LDP Čedomir Jovanović su gosti večerašnjeg izdanja emisije "Hit tvit".

ОНИ СУ МОЈИ НЕПРИЈАТЕЉИ, НЕЋУ СЕДЕТИ СКРШТЕНИХ РУКУ: Др Предраг Кон о антиваксерским протестима испред његове куће

Foto: Printscreen/Pink TV

Doktor Predrag Kon je govorio o protestima i uvredama koje su upućene direktno njemu, gde antivakseri nisu prezali ni od antisemitizma kako bi udarili na srpskog epidemiologa.

- Oni su zaista moji neprijatelji, bez obzira što ih ima malo. Od sada ću ja tako razmišljati. Sa druge strane, ja ne mogu da vam kažem koliko sam poruka podrške dobio. Međutim imate ponašanje nekih pojedinaca koji su svesno ili nesvesno prizivali ove ljude ispred moje zgrade. To je nešto o čemu ću dobro razmisliti, i neću sedeti skrštenih ruku - rekao je Kon.

Dr Kon je govorio i o ivermektinu, leku u koji antivakseri polažu nade, iako je predviđen samo za upotrebu na životinjama i može izazvati teške posledice kod ljudi.

- Što se ivermektina tiče, ja sam davno, na samom početku, pitao profesora Pelemiša da oni malo razmisle i o tome. Pošto su mi prenosili sa strane da se taj lek negde koristi. On mi je rekao da su o tome već raspravljali i rekao je da nema ni govora, taj lek nije za humanu upotrebu, to je odbačeno - rekao je Predrag Kon.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest