VOZAČI OPREZ: Kiša, klizavi kolovozi i radovi na putevima

Tanjug

02. 11. 2021. u 18:37

SAOBRAĆAJ je ove večeri umerenog intenziteta, a kiša koja povremeno pada donosi mokre i klizave kolovoze, zbog čega Automoto savez Srbije savetuje vozačima da smanje brzinu kretanja vozila i drže veće odstojanje.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ: Киша, клизави коловози и радови на путевима

Nikola Fifić

AMSS upozorava i na izmene u režimu saobraćaja zbog radova na pojedinim deonicama, pa tako navodi da je do 1. septembra naredne godine produžena izmena saobraćaja na Obilaznici oko Beograda, na deonici tunel Straževica - petlja Beli Potok, između kružnog toka Resnik i tunela Straževica.

U zoni radova između kružnog toka Resnik i tunela Straževica, saobraćaj će iz oba smera biti preusmeren na novoizgrađenu devijaciju u dužini od 250 metara.

Produženi su i radovi na deonici Zaječar (Vrška čuka) - Knjaževac (Kalna) i to do 19. maja naredne godine, a reč je o irehabilutaciji kolovoza, te će se zbog toga saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, a svaka deonica je dužine 600 m, dok je razmak između deonica 3 do 4 km.

Od juče do kraja meseca u periodu od 8 do 17 časova na deonica Bumbarevo Brdo - Mrčajevci izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, koje je regulisano semaforskom signalizacijom.

U istom periodu na deonici Preljina - Asanovac izvodiće se radovi na frezovanju i mašinskom presvlačenju kolovoza, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ručno regulisanje saobraćaja.

Do 10. novembra produžavaju se radovi na pojačanom održavanju deonice Negotin - Zaječar, a u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Prema informacijama Uprave granične Policije u 17 časova na putničkim terminalima na granič nim prelazima nema zadržavanja vozila, dok teretna vozila čekaju na prelazima i to sedam sati na Horgošu, Batrovcima i Šidu, šest na Gradini i Kelebiji, pet sati Bezdanu i Bogojevu, a sat vremena na prelazu Bačka Palanka.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja