OBRATILI SE VLADI: Prosvetari sutra stupaju u štrajk - evo šta su zahtevi

Lj. B.

21. 10. 2021. u 16:17

PROSVETARI će sutra stupiti u štrajk upozorenja, a to znači da neće biti održan prvi čas u prvoj smeni i prvi čas u drugoj smeni - najavio je Sindikat obrazovanja Srbije.

ОБРАТИЛИ СЕ ВЛАДИ: Просветари сутра ступају у штрајк - ево шта су захтеви

Foto EPA

Štrajkači od vlade traže da se od 1. januara 2022. godine počne sa primenom Zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru koji podrazumeva platne grupe i razrede, ili da se poveća cena rada za sve zaposlene u obrazovanju za 15 odsto.

- Takođe, tražimo izjednačavanje cene rada za sve delatnosti u obrazovanju, izmene pravilnika o formiranju odeljenja kako bi se smaljio broj učenika u odeljenjima, tražimo izmene i dopune pravilnika o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanova koje obaljaju delatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja kojima bi se stručni saradnici i nenastavno osoblje finansirali srazmerno broju odeljenja, odnosno kvadraturi ustanove - navodi se u saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)