HRISTOV PUT JEDINI KOJI DAJE SMISAO ŽIVOTU: Patrijarh Porfirije poslao poruku, analizirajući današnji život

Novosti online

15. 10. 2021. u 22:30

PATRIJARH srpski Porfirije oglasio se danas, analizirarući današnje vreme i svet u kojem živimo.

ХРИСТОВ ПУТ ЈЕДИНИ КОЈИ ДАЈЕ СМИСАО ЖИВОТУ: Патријарх Порфирије послао поруку, анализирајући данашњи живот

Foto Arhiva

Osvrnuo se na otuđenost i ukazao na značaj vračanja pravim vrednostima i crkvi.

- Društveni sistem u kome je ateizam bio gotovo obavezan, naročito ako ste u državnoj službi, nasledilo je doba individualizma, konformizma, egoizma. Komunikacija je otežana i u okviru porodice, ukoliko ona i postoji. A porodica treba da bude domaća Crkva. Stariji su ophrvani brigama, a mladi beže u virtuelni svet, virtualno druženje i opštenje. Zbog toga je naš zadatak nesravnjivo teži: da ukažemo da Jevanđelje Hristovo upućuje na život u zajednici i na neprestano davanje sebe drugima. Potrebno je uz lični primer i autentično svedočenje, izgraditi i novi pristup, novu semantiku koja će mladima ukazati da je Hristov put jedini koji daje smisao životu i gasi metafizičku žeđ - poručio je patrijarh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena