VULIN U AUSTRIJI: Ministar obišao austrijsku specijalnu jedinicu „EKO Kobre“

Tanjug

05. 10. 2021. u 13:21

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji se nalazi u radnoj poseti Austriji, danas je sa svojim austrijskim kolegom Karlom Nehamerom obišao specijalnu jedinicu austrijske policije „EKO Kobre“.

ВУЛИН У АУСТРИЈИ: Министар обишао аустријску специјалну јединицу „ЕКО Кобре“

Foto: Ministarstvo

Ministri Vulin i Nehamer na strelištu ove specijalne jedinice u Hohfilcenu prisustvovali su taktičkoj vežbi na kojoj su „specijalci“ austrijske policije prikazali veštine i sposobnosti u upotrebi eksploziva i specijalnih vozila, kao i obuku pasa.

Naglasili su značaj zajedničkih obuka srpske Specijalne antiterorističke jedinice i austrijske specijalne jedinice „EKO Kobre“ i dogovorili njihovo dalje intenziviranje.

Ministar Vulin je naglasio da su u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala razmena iskustava specijalaca dve zemlje i usavršavanje novih znanja i metoda izuzetno značajni.

Kriminalci, kako je naveo, svakodnevno usavršavaju nove metode i načine za činjenje krivičnih dela, zato naše policije, posebno specijalne jedinice, moraju biti korak ispred njih, spremne da adekvatno i efikasno odgovore na svaku bezbednosnu pretnju.

U okviru posete najvažnijoj austrijskoj antiterorističkoj jedinici „EKO Kobre“, srpskoj delegaciji prikazani su oružje, uniforma i taktička sredstva koja koriste pripadnici ove jedinice.


Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna