KO OD NAJSTARIJIH IMA PRAVO NA 50 EVRA DRŽAVNE POMOĆI: Priznaje se rešenje o penziji do 25. avgusta

Novosti online

31. 08. 2021. u 15:15

USLOV za novčanu pomoć u iznosu od 5.900 dinara ili 50 evra, koja će 22. septembra leći na račun naših najstarijih sugrađana, je da cu pravo ostvarili zaključno sa 25. avgustom 2021. godine.

КО ОД НАЈСТАРИЈИХ ИМА ПРАВО НА 50 ЕВРА ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Признаје се решење о пензији до 25. августа

Foto N. Skenderija

- Svi oni koji su pravo ostvarili, a kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle tog datuma, novac će stići jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava - rekao je Relja Ognjenović, zamenik direktora Fonda PIO.

Na listi onih koji mogu da očekuju novac su korisnici koji su ostvarili pravo na penziju, uključujući i one koji su ga stekli na osnovu međunarodnih ugovora, odnosno inostrani penzioneri.

Za korisnike deljive porodične penzije u ovom slučaju uzima se u obzir svaka odvojena isplata. Takođe, pomoć će biti isplaćena i korisnicima prava na privremenu naknadu invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci.

Ognjanović je podsetio i da korisnici koji ispunjavaju uslove, kao i prilikom ranijih isplata novčane pomoći, neće morati da se prijavljuju, nego će im novac automatski biti isplaćen.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)