VIŠE OD 15.000 LJUDI U BUSIJAMA: Veliki broj građana se okupio na obeležavanju Dana sećanja na "Oluju" (FOTO)

D. B./M. P.

04. 08. 2021. u 19:42

DANAS se u Busijama obeležava Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u zločinačkoj akciji "Oluja", a ispred crkve se okupilo više od 15. 000 ljudi.

ВИШЕ ОД 15.000 ЉУДИ У БУСИЈАМА: Велики број грађана се окупио на обележавању Дана сећања на Олују (ФОТО)

Foto: Novosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje skupu, kao i ministri Vlade Srbije predvođeni premijerkom Anom Brnabić.

Na obeležavanju je i dečak sa majicom na kojoj piše - Da l' još đede čuvaš automate da unuci Krajinu povrate'?

U Busijama su i lideri Srba iz Crne Gore, vođe Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina