NAKON AFERE "PETNICA": Izabran novi direktor Istraživačke stanice, bio pomoćnik 25 godina

Novosti online

28. 07. 2021. u 16:46

NIKOLA Božić, direktor Istraživačke stanice "Petnica", podneo je ostavku na ovom mestu pre mesec dana, a ovu funkciju će ubuće obavljati Srđan Janev, navode iz ove institucije.

НАКОН АФЕРЕ ПЕТНИЦА: Изабран нови директор Истраживачке станице, био помоћник 25 година

Foto: ISP

Kako se ističe, na sednici održanoj 2. jula Upravni odbor (UO) doneo je odluku o imenovanju novog direktora ove elitne institucije. Konstitutivno dejstvo odluke o imenovanju stupilo je na snagu danas.

- Ova odluka predstavlja značajan iskorak u pravcu uspostavljanja nesmetanog rada obrazovnih programa i naše institucije - navode iz Petnice.

Kako stoji u njegovoj biografiji, Janev je bio pomoćnik direktora od 1995. godine, pa sve do danas. Od 2016. godine obavljao je funkciju tehničkog direktora Petnice.

Završio je Gimnaziju u Loznici, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Podsetimo, prema onome što je do sad objavljeno, pet bivših polaznica ove elitne institucije za talentovanu decu preživelo je seksualno uznemiravanje.

Istraga je u toku, a među saslušanima je i bivši saradnik koji se sumnjiči za nasilje nad maloletnicama.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina