DANAS SMO UPOZNALI PRAVOG HEROJA: Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju obišao Nikolu Perića (13) kog su pretukli Albanci (FOTO)

D.Z.

22. 07. 2021. u 16:07

KO HOĆE da upozna junaka od 13 godina neka dođe u Gojbulju, kao što smo mi danas došli i upoznali pravog malog heroja, Nikolu Perića koji je pretučen od strane albanskih ekstremista, samo zbog toga što je Srbin, što nosi srpsko ime i prezime i zbog toga što nosi pravoslavni krstić, koji mu je u trenutku napada bio skinut sa grudi i pogažen - navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

ДАНАС СМО УПОЗНАЛИ ПРАВОГ ХЕРОЈА: Директор канцеларије за Косово и Метохију обишао Николу Перића (13) ког су претукли Албанци (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

- Danas sam došao da pozdravim porodicu Perić, Radeta, Nikolu i sve ostale članove ovog velikog domaćinstva, da im prenesem pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i da kažem da je predsednik i u Briselu, pred evropskim zvaničnicima, govorio o slučaju malog Nikole, pokazao njegove slike i njegove rane i postavio pitanje svih 80 incidenata koje imamo od početka godine. Do današnjeg dana taj broj se i povećao na 85 incidenata koji se dešavaju i koji su upereni protiv srpskog naroda na KiM - naveo je Petković i poručio da postoji zabrinitost za bezbednost našeg naroda u srpskim sredinama na KiM, s obzirom na to da Aljbin Kurti nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane suzdrže od akcija koje bi dovele do destabilizacije na terenu.

On je posebno istakao da je država Srbija uz svoj narod i uz Nikolu Perića i njegovu porodicu, uz Gojbulju, uz sve naše ljude na KiM.

PLAŠI SE ZA BEZEBDNOST

Mali Nikola poručio je da se i dalje plaši za svoju bezbednost.

- Nije mi svejedno da izađem sada da igram fudbal, ni da izađem na ulicu. Meni ni ranije nije bilo svejedno, a posebno sada nakon prebijanja. Pre desetak dana su mi bacili petarde ovde i tada sam se uplašio.Ali meni ova poseta mnogo znači - naveo je Nikola.

- Borimo se da sačuvamo mir, a mi ćemo se truditi i u okviru dijaloga i na sve moguće načine da, pre svega, osvetlimo težinu problema sa kojima se Srbi suočavaju. Mi ćemo i finansijski i u svakom drugom smislu da pomognemo, kao što činimo i do sada, kako bismo omogućili našem narodu na KiM, posebno južno od Ibra, da imaju život dostojan čoveka u 21. veku. Zbog broja incidenata u Gojbulji tražili smo i od međunarodnih zvaničnika, KFOR-a i drugih koji treba da obezbeđuju ovaj prostor da se brinu o bezbednosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji i da pojačaju patrole da se ne bi desio slučaj poput prebijanja malog Nikole Perića. Hvala Bogu, on je sada dobro i kao što o njemu brinemo, brinemo o svakom našem čoveku, svakom našem detetu, jer naša deca na KiM su budućnost opstanka i ostanka našeg naroda - podvukao je Petković, koji je ovaj kraj obišao u pratnji predsednika Srpske liste Gorana Rakića i predsednika Privremenog organa Milana Kostića.

Prethodno, Petković je dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji započeo obilaskom sela Banjska kod Vučitrna, gde se upoznao sa potrebama i problemima meštana koji su mu zahvalili što je prvi predstavnik Vlade Srbije koji ih je obišao. Oni su mu izložili na koji način država može da im pomogne i Petković je istakao da će učiniti sve da Kancelarija za KiM pomogne u okviru svojih mogućnosti.

Petković je istakao da je od početka godine broj incidenata porastao na čak 85. Prvi dan posete, Petković će završiti obilaskom ekonomije manastira Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili