KISIĆ TEPAVČEVIĆ U POSETI USTANOVI ZA DECU I MLADE: Ministarka u Aleksincu - Uslovi su dobri, hrana raznovrsna (FOTO)

Tanjug

04. 07. 2021. u 10:27

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je juče kasno popodne Ustanovu za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У ПОСЕТИ УСТАНОВИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ: Министарка у Алексинцу - Услови су добри, храна разноврсна (ФОТО)

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, usluge domskog smeštaja u ovoj ustanovi koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

Uslovi u ustanovi su izuzetno dobri, hrana je raznovrsna, a kada je u pitanju jelovnik poštuju se žele korisjnika, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se ministarka Kisić Tepavčević uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima i da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih, da su deca vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje.

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

U saopštenju se podseća da su ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici Ministarstva upravo ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju pobol?šanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti, ističe Ministarstvo.

Poseta Ustanovi za decu i mlade "Hristina Markišić“ u Aleksincu je druga poseta ministarke Kisić Tepavčević ovoj ustanovi od kada je od kada je stupila na dužnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)