PRIJEMNI ISPITI NA UNIVERZITETIMA: Budući brucoši "jure" na ove fakultete

V.C.S.

29. 06. 2021. u 17:50

PRIJEMNI ispiti na univerzitetima u zemlji nastavljeni su i juče i trajaće do kraja ove nedelje, a na pojedinim umetničkim fakultetima produžiće se i sledeće.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА: Будући бруцоши јуре на ове факултете

Kandidati za ETF / Foto Z. Jovanović

Beogradski sajam vrveo je od studenata FON-a i ETF-a, red je bio i ispred veterinarskog fakulteta u Beogradu, kao i ispred Pravnog. Svuda su studenti ulazili na ispite sa maskama i uz dezinfekciju ruku, zbog virusa korone.

Ispiti su nastavljeni i na Univerzitetu u Nišu. Prema rečima prorektora Vlastimira Nikolića, iako je dosta mladih sa juga konkurisalo na studijama u Beogradu i Novom Sadu, veliki je broj i u samom Nišu, gde za 4.800 mesta aplicira 4.228 prijavljenih.

- Trendovi su isti kao u poslednjih četiri-pet godina - kaže Nikolić. - Veliko interesovanje je za Filozofski fakultet, odnosno za studije Psihologije, gde se prijavilo 239 kandidata za ukupno 90 mesta, kao i za Anglistiku, gde se 162 kandidata prijavilo takođe za 90 mesta. I na Medicinskom fakultetu, u okviru kog su i studije Stomatologije i Farmacije, veći je broj zainteresovanih od broja odobrenih mesta: za samu Medicinu 322 kandidata se bori za 183 indeksa.

Za upis na Fakultet umetnosti javilo se 111 njih za 66 mesta, a više prijavljenih je i na Arhitekturi i Elektronskom fakultetu. Najmanje interesovanje je za Poljoprivredni fakultet u Kruševcu, koji je otvoren pre tri godine, Tehnološki u Leskovcu i Pedagoški u Vranju. Školarine za samofinansirajuće studente kreću se od 45.000 do 150.000.

PRELIMINARNE LISTE OD NEDELjE

PRELIMINARNE rang liste primljenih studenata u prvom upisnom roku trebalo bi da budu objavljene početkom sledeće nedelje, nakon čega sledi žalbeni postupak. Objavljivanje konačnih spiskova očekuje se do 12. jula, a upis traje od 12. do 16.

Na studije Univerziteta u Kragujevcu, kako nam kažu u Rektoratu, može da se upiše ukupno 3.744 brucoša, od čega 2.607 na budžet. Koliko je ukupno prijavljenih znaće tek na kraju ove nedelje. Za sada je izvesno da je, kao i ranijih godina, najveće interesovanje za Fakultet medicinskih i Fakultet inženjerskih nauka, u samom Kargujevcu, kao i Fakultet za hotelijerstvo i turizam, u Vrnjačkoj banji. Prijemni ispiti na ovom Univerzitetu okončaće se 4. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa