LONČAR UPOZORIO: Ovakvim ponašanjem pogoršanje situacije u vezi sa koronom za nekoliko nedelja!

Tanjug

25. 06. 2021. u 12:18

MINISTAR zdravlja Srbije Zlatibor Lončar upozorio je danas da, ukoliko nastavimo sa opuštenim ponašanjem i bez sprovođenja vakcinacije koja će nas dovesti do kolektivnog imuniteta, možemo očekivati pogoršanje situacije u vezi sa virusom korona za nekoliko nedelja.

ЛОНЧАР УПОЗОРИО: Оваквим понашањем погоршање ситуације у вези са короном за неколико недеља!

Zlatibor Lončar

Lončar je još jednom apelovao na sve, posebno na mlade, da se vakcinišu kako bismo došli do kolektivnog imuniteta.

- Voleo bih da do jeseni možemo da idemo sa opuštenijom situacijom, ali sa ovakvim ponašanjem i vakcinacijom, pitanje je nedelja - kazao je Lončar i dodao da se građani koncentrišu samo na broj zaraženih što je neodgovorno jer postoje i drugi pokazatelji koji govore o tome da se situacija pogoršava, kao što je povećan broj hospitalizovanih.

Pozvao je sve da budemo i dalje jedinstveni u borbi protiv virusa korona ukoliko hoćemo da imamo zdravu naciju.

U tom smislu, poziva sve koji su zbog korone odlagali svoje preventivne preglede vezane za druge bolesti, da iskoriste ovaj period zatišja i odu na kontrole.

- Naš sistem danas funkcioniše kao pre korone" - dodaje ministar.

Dodaje da u svakom slučaju iz pandemije virusa korona bi trebalo izvući pouke.

- Ne mislimo da je idealno, ima prostora da sve poboljšamo, ali zadovoljan sam zdravstvenim radnicima i podrškom države zdravstvenim radnicima i logistici - kazao je Lončar i dodao da je ubeđen da će mnogi u budućnosti učiti od Srbije o promeni i organizaciji zdravstvenog sistema upravo na primeru kako je to učinjeno tokom pandemije.

Lončar ističe da se situacija vezana za pandemiju ne može rešiti samo u jednoj državi i dodaje da je bilo potrebno da se na evropskom nivou sastaju ranije kako bi pričali i o merama za borbu protiv virusa korona.

- Možda bi imali manje protesta, Srbija je deo Evrope i moramo da reagujemo zajedno ako hoćemo rešenje - kazao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMAČKA NEMA ZALIHE NI ZA MESEC DANA SUKOBA: Stanje u Bundesveru nikad gore, fale čak i flasteri