Danijela Štajnfeld u "Nedeljniku" demantovala samu sebe: NIJE ili JESTE odmah prijavila silovanje centru za žrtve?

V. N.

24. 06. 2021. u 17:42

Glumica Danijela Štajnfeld otkriva, za poslednje izdanje "Nedeljnika", da je prijavila slučaj Viktimološkom centru, odmah nakon silovanja. Nije se osvrnula na svoje dosadašnje tvrdnje da zbog straha nije prijavila događaj, kao i da nije smela nikome da se poveri.

Данијела Штајнфелд у Недељнику демантовала саму себе: НИЈЕ или ЈЕСТЕ одмах пријавила силовање центру за жртве?

Foto Privatna arhiva

Mi smo se na ovo već osvrnuli, odmah kada smo, od Merime Isaković, prvi put čuli za Danijelinu prijavu Viktimološkom centru. Uprkos svim dosadašnjim Danijelinim izjavama u kojima tvrdi kako zbog straha nije smela da prijavi slučaj niti da se bilo kome poveri, danas Danijela izjavljuje da jeste prijavila slučaj dva dana nakon silovanja, kao i da je pre toga obavestila dvoje prijatelja o tome šta joj se desilo.

Podsećamo na ranije glumičine tvrdnje:

Insajder 22. mart 2021.

Danijela Štajnfeld:

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić. To se desilo 7. maja 2012. godine..."

"Koliko god da bih volela da sam prijavila to odmah istog jutra, ja ne mogu da zamislim scenario u kom bi se meni verovalo, u kom bih mogla da zadržim svoju poziciju u pozorištu, svoju sigurnost, svoju privatnost, da budem zaštićena od države. Mislim da bi moj život jednostavno pao u vodu".

00 min 15 sek – 00 min 26 sek i 03 min 31 sek – 04 min 03 sek

https://insajder.net/sr/sajt/tema/23273/

TV Sarajevo 16. avgust 2020.

Danijela Štajnfeld:

"Ja nisam smela, nisam se usudila bilo kome da kažem šta se meni desilo, u danima posle mog seksualnog zlostavljanja“... „Ako bilo kome kažem, posledice toga, ako ja to prijavim, će možda biti mnogo gore za mene, moju bezbednost, porodicu i za moju opšte čitavu dalju budućnost i ja sam se poveravala svom laptopu..."

08 min 28 sek – 09 min 14 sek

https://www.youtube.com/watch?v=Buq_kYbnocE


Danas 22. septembar 2020.

Danijela Štajnfeld:

"Kad sam otišla u Ameriku, bila sam u fazonu – niko ne mora to da zna, zašto bih ja o tome razgovarala. To je moja prošlost…"

"Kad sam bila u metrou, buka, svi ti ljudi oko mene, odjedanput nisam mogla da dišem. Tad sam baš imala strašan napad panike”... Tad sam prvi put shvatila da moram s nekim da razgovaram. Poslala sam poruku na SOS telefon za anonimnu pomoć. S druge strane sam čula muški glas. Počela sam da pričam šta mi se desilo, normalnim tonom, kao vama sada".

U najnovijem izdanju "Nedeljnika" čitamo nešto sasvim drugačije, čime glumica demantuje sve svoje dosadašnje tvrdnje, kako nikome nije smela da se poveri, osim svom laptopu, kako nije prijavila silovanje i kako je da je prvi put o tom događaju progovorila anonimno telefonom u Americi. Kako Danijela govori danas, bez ikakvog osvrta na sve svoje dojučerašnje izjave, koje su potpuno kontradiktorne novim, pročitajte na dnu teksta, gde izdvajamo opisane delove njene ispovesti.

Da podsetimo, 6. juna objavili smo saznanje do kog smo došli istraživanjem:

Danijela ipak prijavila silovanje 8. maja 2012.

Opis silovatelja u prijavi nema dodirnih tačaka sa Lečićem.

Ako ste propustili, ceo tekst možete pročitati ovde:

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1004224/otkrivamo-intrigantne-detalje-slucaja-stajnfeld-lecic


Novom verzijom priče za „Nedeljnik“, Danijela tiho demantuje saznanja do kojih su došle „Večernje Novosti“, a da ih pri tom ne spominje. Takođe, u svojoj novoj eksluzivnoj ispovesti, Danijela demantuje i svoje dosadašnje tvrdnje. Osim potpuno suprotne priče o prijavi silovanja, postoji još nekoliko svežih izjava glumice, koje su kontradiktorne njenim starim izjavama u medijima. Pisaćemo i o tome, naknadno.

Ono što je još bitnije, postoje detalji iz Danijeline nove priče, koji se ne slažu sa saznanjima i dokazima, koje poseduje redakcija „Večernjih Novosti“, a koje ćemo ubrzo podeliti sa svojim čitaocima.

Foto: Printscreen/Nedeljnik

Foto: Printscreen/Nedeljnik

Foto: Printscreen/Nedeljnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)