AKCIJA MUP: Helikopter MUP preneo krst od 16 metara na brdo kod Osečine (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 06. 2021. u 11:22

PRIPADNICI Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova na molbu Eparhije valjevske danas su na brdu Bojčica u selu Lopatanja, kod Osečine, postavili krst sa postoljem visine 16 metara i težine 600 kilograma.

АКЦИЈА МУП: Хеликоптер МУП пренео крст од 16 метара на брдо код Осечине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: MUP

Pomoćnik komandanta za bezbednost i sigurnost letenja u Helikopterskoj jedinici Ljubomir Vejn, koji je učestvovao u ovoj akciji, istakao je da je zadatak bio složen i komplikovan.

- Pripreme za ovaj zadatak počele su pre mesec dana i iziskivale su angažovanje i rad više pripadnika na terenu“, rekao je Vejn i naglasio da je nošenje spoljnog tereta na helikopteru najsloženiji zadatak koji se obavlja helikopterom.

Prema njegovim rečima, časni krst podignut je efikasno u kratkom vremenskom roku.

Kako je istakao, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi i na ovaj način da pruži svoj skormni doprinos očuvanju identiteta srpskog naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas