NE BACAJTE KORU OD KRASTAVCA: Možete da je iskoristite na sjajne načine

Novosti online

04. 06. 2023. u 16:05

MNOGO toga što krastavac čini hranljivim nalazi se u kori. Jedan veliki, neoljušteni krastavac sadrži 62 posto dnevnog preporučenog unosa vitamina K. On je potreban za aktivaciju nekih proteina uključenih u procese zgrušavanja krvi, a nije zanemarljiva i njegova uloga u metabolizmu kostiju i drugih tkiva.

НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД КРАСТАВЦА: Можете да је искористите на сјајне начине

Foto Shutterstock

Takođe, veliki krastavac s kog nije uklonjena koža sadrži 6% dnevne vrednosti vitamina A i 14% dnevne vrednosti za vitamin C, što zapravo znači da je sjajan saveznik pri očuvanju zdravlja imunog sistema.

Iz njega se može dobiti i dnevna doza vitamina B, a tiamin, riboflavin, B6, koji opskrbljuju telo energijom koja je potrebna da bi funkcionisali srce i mozak.

Kora krastavca je dobra i u prehrani, ali moramo paziti da bude dobro oprana, pogotovo ako nije iz organskog uzgoja.

(Alo)

BONUS VIDEO:

MUZIČKI OKRŠAJ: Lepa Brena i Senidah napravile spektakl u centru prestonice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)