KLEKA KAD NEMA LEKA: Pravi dar prirode – kod kašlja, astme i stomačnih tegoba, reume, osipa, otoka, čuva desni...

V. N.

25. 10. 2022. u 20:50

BILjKA koje se svi sete kada pomisle da nema leka je kleka.

КЛЕКА КАД НЕМА ЛЕКА: Прави дар природе – код кашља, астме и стомачних тегоба, реуме, осипа, отока, чува десни...

Foto: Shutterstock

Razlog za to je što ovaj dar prirode ima brojna lekovita svojstva, deluje efikasno i brzo: kleka popravlja krvnu sliku, čisti organizam, koristi se i za ublažavanje tegoba sa varenjem, a pomaže i kod upala, infekcija, reume, gihta, pa i išijasa. Izvrsna je prirodna pomoć kod kožnog osipa, oteklina i promrzlina.

Snažan je i diuretik i kao takva delotvorna u slučaju nazeba, kašlja, astme i stomačnih tegoba. Poseduje i antibakterijska svojstva, naročito kada je reč o infektivnim bolestima pluća.

Kleka se koristi u obliku soka, čaja, tinktura, a i same bobice mogu da se konzumiraju dok su sveže.

Iglice kleke, sveže ili osušene, dodaju se raznim čajevima.

Nezaslađen čaj od dvogodišnjih bobica kleke, idealan je za obolele od dijabetesa.

ČAJ OD BOBICA

Foto: Shutterstock

Kašičicu dobro zgnječenih bobica kleke prelijte sa 200 ml vrele vode i ostavite poklopljeno od pet do 10 minuta. Procedi se i pije. Preporučuje se najviše dve šolje dnevno. Po želji čaj može da se zasladi, ali ne ako bolujete od dijabetesa i bolesti organa za varenje.

Ulje kleke ima izvrsna antireumatska svojstva. Efikasno je u poboljšanju cirkulacije krvi i otklanjanju nataložene mokraćne kiseline u telu. Oba dejstva ulja pomažu u borbi protiv reumatizma, artritisa, gihta kao i oticanja koje dovode do nepravilne cirkulacije i taloženje toksina.

Ulje se preporučuje i kod jakih upala zuba, jačanja desni štiteći zube od opuštanja ili ispadanja, zatim opadanja kose i peruti.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)