LEK IZ PRIRODE: Bosiljak kod artritisa, list stavljajte na otečene i bolne zglobove

V. N.

04. 10. 2022. u 10:50

ISTRAŽIVANjA zvanične medicine pokazala su da se svežim bosiljkom uspešno leče bolni i otečeni zglobovi, a pre svega oni zahvaćeni artritisom.

ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Босиљак код артритиса, лист стављајте на отечене и болне зглобове

Foto: Shutterstock

Stručnjaci tvrde da listovi ove biljke slično deluju kao analgetik, a najviše zahvaljujući supstanci eugenol koja bosiljku daje aromu.

Eugenol je organsko jedinjenje karakteristično za mnoge aromatične biljne vrste.

Bosiljak je inače dragocen začin koji ima brojna lekovita svojstva, a može da se pije i čaj od ove aromatične biljke.

Smatra se dobrim saveznikom imuniteta u zimskim danima jer veoma uspešno suzbija infekcije i eliminiše bakterije. Čaj se priprema od delova stabljike bosiljka kao i od listova.

Foto: Free Images Pixabay

Jednu kašičicu bosiljka prelijte sa 2,5 dl ključale vode. Ostavite da odstoji desetak minuta. Procedite i pijte u manjim gutljajima između obroka.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RADIMO ZAJEDNO U VOJSCI KOJA SE ZOVE ODBRANA ORGANIZMA: Infekcije kod imunosuprimiranih osoba - prepoznavanje, dijagnostika i lečenje