AKO VAM RANE SPORO ZARASTAJU – PRAVAC KOD ENDOKRINOLOGA: Kod visokog šećera česte su infekcije na koži

V. N.

12. 08. 2022. u 19:50

AKO rane sporo zarastaju to bi mogao biti znak da je šećer u krvi jako visok.

АКО ВАМ РАНЕ СПОРО ЗАРАСТАЈУ – ПРАВАЦ КОД ЕНДОКРИНОЛОГА: Код високог шећера честе су инфекције на кожи

Foto: Shutterstock

Naime, visok šećer negativno utiče na cirkulaciju kiseonika i nutrijenata koji su potrebni za zarastanje rana. Jedan od simptoma su i česte infekcije na koži jer visok šećer u krvi može uticati na pravilan rad imunološkog sistema.

Hronično visoki šećer u krvi može da ošteti živce, reč je o dijabetesnoj neuropatiji koja pogađa noge, stopala i ruke. Simptomi su trnci, žarenje, bol i grčevi.

Osobe s visokom šećerom u krvi mogu često osećati glad jer visoki šećer zapravo sprečava organizam u uzimanju glukoze, pa telo traži više hrane. Iako osoba jede više, može smršati jer telo za energiju sagoreva zalihe masti.

BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)