LOŠA VEST ZA "NOĆNE PTICE": Ovo je savršena jutarnja rutina koja čuva bioritam i dobro raspoloženje

V. N.

07. 08. 2022. u 09:50

BUĐENjE u 6.44, ustajanje iz kreveta u 7.12, 21-minutni trening, pa 10 minuta tuširanje, i zatim 18 minuta za doručkovanje.

ЛОША ВЕСТ ЗА НОЋНЕ ПТИЦЕ: Ово је савршена јутарња рутина која чува биоритам и добро расположење

Foto: Shutterstock

 To je, prema rezultatima istraživanja britanske doktorke savršena jutarnja rutina.

Dr Ana-Marija Imafidon analizirala je podatke ankete prikupljene od 2.000 ljudi u Velikoj Britaniji kako bi došla do formule za savršenu jutarnju rutinu.

Ona je osmislila matematičku formulu za koju tvrdi da će pomoći ljudima da svaki dan "ustanu dobro raspoloženi": prvo, udvostručite vreme koje provodite doručkujući. Zatim dodajte broj minuta koje provedete vežbajući i tuširajući se.

Onda im oduzmite ukupan broj sati koje ste spavali prethodnu noć od optimalnih osam sati. Zatim izračunajte razliku u satima između trenutka kada ustanete iz kreveta i 7.12 ujutro. Podelite vreme provedeno u jelu, tuširanju i vežbanju s vremenom spavanja i ustajanja. Na kraju, saberite broj minuta provedenih u drugim jutarnjim aktivnostima.

Foto: Free Images Pixabay

Podelite taj broj s dva - taj broj, izražen u minutima odgovara idealnoj dužini vremena koje bi trebalo potrošiti na jutarnju rutinu. Ako primenom gore navedene formule dobijete vrednost veću od 37, vaša je jutarnja rutina optimalna za sreću. Ako ne, veća je verovatnoća da ćete završiti "na krivoj strani kreveta", rekla je doktorka.

BONUS VIDEO - Jednostavne vežbe za jutarnje razgibavanje: Malo vremena za lep početak dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)