MOĆI ĆEMO DA DOŽIVIMO 200 GODINA? Naučnici prave tabletu koja bi mogla da nam omogući dugovečnost

V. N.

12. 07. 2022. u 20:50

IDEJA da se živi nekoliko stotina godina nekada se smatrala samo fantazijom, ali naučnici koji se bave starenjem veruju da su na pragu stvaranja pilule koja bi omogućila ljudima da žive 200 ili više godina.

МОЋИ ЋЕМО ДА ДОЖИВИМО 200 ГОДИНА? Научници праве таблету која би могла да нам омогући дуговечност

Foto Shutterstock

Doktor Endrju Stil, britanski biolog i autor nove knjige o dugovečnosti, rekao je za "Dejli mejl" da ne postoji biološki razlog zbog kojeg ljudi ne bi mogli da dožive 200 godina.

On veruje da će doći do revolucionarnog prodora u vidu leka koji će da eliminiše takozvane zombi ćelije u telu, za koje se smatra da su jedan od glavnih krivaca za propadanje tkiva i organa sa godinama.

Pilule koje izbacuju ove ćelije iz ljudskog tela već se koriste u ispitivanjima na ljudima i mogle bi da budu dostupne na tržištu za deset godina, smatra dr Stil.

BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)