UZ KAKAO NIŽI HOLESTEROL: Ukusni napitak utiče i na krvni pritisak, a važno je piti ga toplog, uz malo soli

V. N.

18. 03. 2022. u 19:50

UKUSAN i hranljiv kakao, osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji loš holesterol (LDL) i da poveća dobar (HDL).

УЗ КАКАО НИЖИ ХОЛЕСТЕРОЛ: Укусни напитак утиче и на крвни притисак, а важно је пити га топлог, уз мало соли

Foto Shutterstock

Za to su zaslužni flavonoidi koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes.

Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomešajte šolju mleka, dve kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli.

Mešajte na tihoj vatri dok napitak ne postane penušav.

BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)