POČNITE SA PRIPREMAMA ZA LETO: Savršene noge uz kombinovane vežbe protiv celulita

V. N.

10. 03. 2022. u 13:50

SIGURNO ne želite da dočekate leto sa celulitom, a s obzirom na to koliko je on uporan, moraćete intenzivno da vežbate ako tek sada počinjete da rešavate ovaj estetski problem.

ПОЧНИТЕ СА ПРИПРЕМАМА ЗА ЛЕТО: Савршене ноге уз комбиноване вежбе против целулита

Foto Shutterstock

 Za borbu protiv celulita ključna je promena navika u ishrani, ali i vežbe su izuzetno bitne.

Da bi fizička aktivnost pomogla u eliminaciji celulita neophodno je da se kombinuju kardio-vežbe i vežbe za zatezanje mišića na onom delu tela koji je kritičan. Kardio - vežbe će da istope salo i to je ono na čemu treba prvo da se radi. Tek posle toga trebalo bi da se forsiraju vežbe za oblikovanje i zatezanje nogu ili zadnjice.

Ove vežbe možete da radite kod kuće, oslanjajući se samo na svoju težinu.

Čučnjevi

Čučnjevi su ključne vežbe kada je o eliminaciji celulita na zadnjici reč. Inače, većina žena ima celulit na zadnjici i ovo je najkritičnije područje kada se govori o ovom problemu. To je normalno, jer svi mi na ovom delu imamo najveći sloj masnih naslaga. Radite klasične čučnjeve, polučučnjeve, kao i čučnjeve sa iskorakom. Svaku vrstu čučnja ponovite po 10 puta za početak. Nakon poslednjeg čučnja uvek ostanite u čučećem položaju i zadržite ga nekoliko sekundi. Što duže to bolje.

Printskrin

Podizanje noge iz klečećeg položaja

Kleknite na pod. Prednji deo tela je takođe na podu, oslonjeni ste na podlaktice. Leđa su paralelna sa podom. Podignite jednu nogu tako da je savijena u kolenu. Butine su paralelne sa podom, a potkolenica usmerena naviše. Sada radite pokrete gore-dole tako savijenom nogom. Nogu ne ispravljate. Ponovite 20 puta za početak, pa zamenite nogu.

Vožnja bicikla na podu

Lezite na pod na leđa i stavite ruke pored tela. Savijte noge u kolenima i radite pokrete kao da vozite bicikl. Noge su paralelne sa podom. Što duže vožnja traje, efekat je bolji.

Noge u stranu

Stanite u stojeći stav i ruke postavite na kukove. Noge su spojene jedna pored druge. Zategnite desnu nogu maksimalno i podižite je nadesno. Zamenite nogu i ponovite vežbu tridesetak puta.

Foto: Free Images Pixabay

Podizanje zadnjice od poda

Lezite na leđa i stavite ruke pored tela. Savijte noge u kolenima, dok su stopala čvrsto oslonjena na pod. Podignite zadnjicu i kukove što više uvis i držite tako dok izbrojite do 10. Ponovite nekoliko puta.

Unutrašnji deo butina

Lezite na desni bok. Desnu nogu ostavite opruženu na podu. Levu savijte u kolenu i prebacite preko desne tako da je stopalo spušteno na pod ispod kolena. Podižite kratkim pokretima desnu nogu od poda dvadesetak puta. Promenite stranu i ponovite vežbu.

Foto: Free Images Pixabay

 

Trčanje

Ukoliko želite da istopite masne naslage i imate tanje butine, onda ćete morati malo da se zadišete i umorite i naterate telo da ih potroši. Za to je najbolje trčanje. S obzirom na to da radite vežbe kod kuće, trčanje u mestu najmanje desetak minuta svaki dan biće odlično zagrevanje i vežba za tanje butine. Naravno, uopšte nije loše da obujete patike i trčite nekoliko krugova po okolini.

BONUS VIDEO - Osnovne vežbe za istezanje vrata: Dovoljna je samo jedna stolica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina