Karanfilić otklanja mučninu i zubobolju

Astrolog Suzana Ban 064/13.66.885 www.astrosvastara.com

09. 01. 2022. u 17:17

KARANFILIĆ kao začin na našim prostorima koristi se uglavnom za kuvano vino. Njegova upotreba bi trebalo da bude znatno šira, jer ovaj aromatični začin je jedan od najboljih za jačanje imuniteta.

Каранфилић отклања мучнину и зубобољу

Foto Shutterstock

Karanfilić može da se koristi i kao lek za probavu, jer povećava lučenje probavnih enzima, takođe, smanjuje i mučninu. Najbolji način za tretiranje probavnih problema karanfilićima jeste da se konzumiraju u obliku praha ili pečeni u medu.

Ovaj začin ima i lokalna anestetička svojstva. Zato ima moć da umiri zubobolju dok se ne potraži pomoć zubara.

Eugenol prisutan u ulju karanfilića poboljšava funkciju jetre. On, takođe ima analgetičke i antiupalne osobine. Jedan od načina da to iskoristite jeste da koristite ovaj začin kao sredstvo za glavobolju.

Karanfilići sadrže određene elemente kao što su flavonoidi i mangan koji poboljšavaju zdravlje kostiju i zglobova. Ove supstance povećavaju gustinu kostiju, one su uključene u stvaranje koštanog tkiva i prenose zdrave minerale u naše kosti.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Buenos Ajresu testirala je karanfiliće protiv nekih ozbiljnih bakterija, kao što su ešerihija i stafilokoke. Istraživanje je pokazalo da ih ulje karanfilića efikasno uklanja. Postoji i recept za biljnu vodicu za ispiranje usta sa uljem čajevca, karanfilićima i bosiljkom. Prema Odeljenju za parodontologiju na Univerzitetu Luven u Belgiji, ova prirodna voda za ispiranje usta može da poboljša zdravlje desni i smanji količinu bakterija i kamenca u ustima nakon što se koristi samo 21 dan.

UMIRUJE GLAVOBOLjU

AKO želite uz pomoć karanfilića da se rešite glavobolje, pomešajte prah karanfilića i so u čaši mleka i popijete. Ukoliko želite da ga koristite lokalno, možete da umočite karanfiliće u kokosovo ulje i masirate deo između čela i ušiju kako biste smanjili bol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)