PROŠIRENJE ŽELUCA: Doktor Dragan Gunjoć, hirurg, objašnjava

V. N.

09. 01. 2022. u 11:11

ČINjENICA je da je zapremina želuca kod gojaznih osoba u proseku veća nego kod normalno uhranjenih. Doktor Dragan Gunjić objašnjava da li može želudac da se raširi od previše jela?

ПРОШИРЕЊЕ ЖЕЛУЦА: Доктор Драган Гуњоћ, хирург, објашњава

FOTO: Arhiva novosti

 -  Ovo je više posledica nego uzrok. Ne postoje dokazi da velika zapremina želuca utiče na gojaznost. Postoji razlika u zapremini želuca među gojaznim osobama. Gojazne osobe koje su sklone prejedanju imaju veću zapreminu želuca od gojaznih koji se ne prejadaju već uzimaju veću količinu kalorične hrane u pravilno raspoređenim obrocima tokom dana. Još jedna činjenica koja opovrgava ovu teoriju je da osobe koje pate od bulimije, koje su inače mršave jer namerno izazivaju povraćanje nakon prejedanja, imaju veću zapreminu želuca, objašnjava doktor Dragan Gunjić.

 - Poenta je u disciplini i motivisanosti da se reši problem, uz pravilnu motivaciju, podršku psihologa, endokrinologa, nutricioniste, dodaje doktor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju