OSETLJIVOST NA LAKTOZU: Ovo su vrste sireva koje mogu da jedu osobe sa ovim problemom

V. N.

11. 11. 2021. u 16:13

OD NETOLERANCIJE na laktozu (mlečni šećer) pati čak 70 odsto svetske populacije.

ОСЕТЉИВОСТ  НА ЛАКТОЗУ: Ово су врсте сирева које могу да једу особе са овим проблемом

FOTO: Depositphotos

Italijanski naučnici u nedavno objavljenom istraživanju otkrivaju koje sve vrste sireva ne sadrže mlečni šećer i mogu ih slobodno jesti i osobe koje imaju taj problem.

Ispitivano je tridesetak sireva, uglavnom italijanskih, ali i nekoliko onih čije je poreklo iz drugih evropskih zemalja.

Na spisku sireva koji su prošli test i imaju manje od 0,001 procenat mlečnih šećera su mnogi poznati italijanski brendovi: "grana padano", "parmiđano ređano", "pekorino", "gorgonzola", "provolone", ali i francuski "bri", švajcarski "ementaler" i "grijer", te engleski "čedar".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024