HRONIČNA NELAGODNOST U ZGLOBOVIMA: Bez obzira na poreklo problema, obavezna lagana fizička aktivnost

V. N.

05. 09. 2021. u 14:00

ISTRAŽIVANjA pokazuju da 43 odsto populacije od 45 godina i starijih u zavisnosti od mnogih faktora rizika ima povremenu ili hroničnu nelagodnost u pojedinim zglobovima.

ХРОНИЧНА НЕЛАГОДНОСТ У ЗГЛОБОВИМА: Без обзира на порекло проблема, обавезна лагана физичка активност

Foto: Depositphotos

Takođe, čak 80 odsto populacije starosti iznad 65 godina ima izraženu nelagodnost u zglobovima šake, kolena, kuka ili kičme, a takva stanja kompromitovanih zglobnih struktura starenjem se, nažalost, samo pogoršavaju.

Kod bolova u zglobovima, bez obzira na njihovo poreklo, veoma je važna lagana fizička aktivnost, poput vožnje bicikla, šetnje u prirodi ili plivanja.

Cilj tih vežbi je jačanje okolnog mišićnog tkiva koje je podrška zglobu. Zdrav način života, koji uključuje pravilnu ishranu i isključuje gojaznost i pušenje, takođe je važan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju